Мениджърът на Арсенал Микел Артета знае какво той и тимът му трябва да направят, за да останат на върха в Премиър лийг. „Топчиите“ отстъпиха първата позиция за първи път от ноември, след като в сряда загубиха от Манчестър Сити. Двата отбора са с еднакъв брой точки, но шампионите са по-добра голова разлика, но и с мач повече.

„Знам точните неща, които трябва да правим, за да продължим да бъдем на върха. Видяхме какво е нивото и какво трябва да направим, за да бъдем на това ниво. Със сигурност има много положителни неща, които можем да вземем както от сезона досега, така и от мача с Манчестър Сити в сряда. Знам, че трябва да бъдем много ефективни във всеки мач. Силно мотивирани сме да направим това.

Трябва да отдадем заслуженото на отбора, който ни победи, но когато анализирам мача отново, мисля, че ние го загубихме.

Нормално е да искаме да печелим максимума от точки във всеки мач – нещо, които не успяхме да направим последните три пъти. Трябва да се вгледаме в себе си. Трябва да бъде по-ефективни. Имайки предвид ситуациите, които създадохме в тях, спечелените точки са недостъпно. Всичко си зависи от нас. Трябва да подобрим този аспект, ако искаме да печелим повече мачове. Затова сме мотивирани още утре да се представим добре и да спечелим.

Унай Емери е много добър мениджър и аз изпитвам голямо уважение към него.

Партей чувстваше дискомфорт в мускула. Трябва да видим как ще е днес. Емит Смит Роус ще тренира днес, така че ако е добре, ще бъде в групата. Габриел Жезус все още не е достигнал този етап.

Има определени правила по отношение на Шампионската лига. Когато играеш в сряда вечерта, не можеше след това да играеш в събота на обяд. Мисля, че това трябва да важи и за останалите турнири. Принципът трябва да бъде същият", заяви Артета по време на днешната си пресконференция. 

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago