Талантливото ново попълнение на Челси Андрей Сантос няма да може да играе през този сезон за лондончани, тъй като от Премиър лийг са отказали да му издадат работна виза. 18-годишният халф, за когото „сините“ платиха 18 милиона паунда, направи фурор за отбора на Бразилия по време на Шампионата на Южна Америка до 20 години, където бе капитан на отбора и отбеляза шест гола, един от които на финала. Неговото участие в този турнир обаче не е било взето предвид по отношение на работната виза.

Според „Дейли Мейл“ от Челси са кандидатствали за издаването на изключителна виза за таланти, с която Сантос да играе в Премиър лийг. От Висшата лига обаче са отказали разрешителното, тъй като не са се съгласили с аргумента, че Сантос е незаменим играч за тима на Греъм Потър. Причината за това е, че на същата позиция тимът разполага с рекордната покупка Енцо Фернандес и с Денис Закария, който играе на „Стамфорд Бридж“ под наем.

При това положение най-вероятно е Сантос да се завърне в Бразилия и да играе под наем за някои от местните отбори. Според „Дейли Мейл“ е най-вероятно той да премине в Палмейрас и да играе с този тим в Копа Либертадорес. Участието му в този водещ за Южна Америка турнир ще му даде допълнителни три точки за това да получи работна виза за следващия сезон.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago