Катарските инвеститори, които искат да закупят Манчестър Юнайтед, ще предложат 5 милиард паунда за английския клуб, информира "Дейли Мейл. Настоящите собственици искат с около един милиард повече, но едва ли някои от кандидатите, които трябва до тази вечер да заявят желанието си за участването в наддаването, ще предложи толкова.

Запечатаните оферти на всички, които изразят желанието си да купят 20-кратния шампион на Англия, трябва да бъдат представени до 17:00 часа нюйоркско време или 00:00 часа българско време. Според информациите от САЩ само днес стойността на клубните акции на Манчестър Юнайтед се е увеличила с 5,9%. В четвъртък пък борсата е затворила при увеличение от 9,7% на въпросните акции.

Единственият сигурен друг кандидат е най-богатият британец сър Джим Рактлиф, който вече заяви, че ще участва в наддаването. Илон Мъск, инвеститори от САЩ, Саудитска Арабия, Китай и Сингапур също са свързвани с потенциални оферти, но за момента няма никакво потвърждение за такива.

Американската търговска банка “Рейн”, която е натоварена с целия процес, ще раздели получените оферти в три големи групи. В първата от тях ще бъдат предложенията на инвеститорите, които искат да закупят изцяло клуба и да имат пълен контрол. Твърди се, че кандидатите за това са петима, като единият от тях е този от Катар.

Втората група ще бъде с оферти от кандидати, които желаят да на инвестират в Манчестър Юнайтед срещу придобиване на дял от клуба. Третата група включва предложения за търговски партньорства с компании, които биха могли да предложат различни услуги като търговия на дребно или медийна експертиза. Офертите за последните две категории ще бъдат над 20 на брой, като може да се очаква, че различни кандидати от тези две групи впоследствие могат да обединят в консорциуми, които да опитат да влязат в първата група за обща оферта за пълен контрол.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago