От Пари Сен Жермен са започнали преговори с Жозе Моуриньо, който евентуално да замени настоящия наставник на тима Кристоф Галтие, съобщава френският журналист Санти Ауна.

ПСЖ може и да е водач в класирането на Лига 1, но не показва постоянство в изявите и резултатите си, а също така е пред угрозата да отпадне още на 1/8-финалите на Шампионската лига след домакинската загуба с 0:1 от Байерн (Мюнхен). Освен това Галтие не успява да се справи с дисциплината в отбора и най-вече с най-големите звезди. Така в клуба вече мислят за негова смяна, като изглежда, че Моуриньо е една от опциите. Договорът на Специалния с Рома изтича в края на следващия сезон, но не е сигурно, че ще остане след края на настоящата кампания, тъй като той настоява да разполага с достатъчно средства за нови попълнения.

🚨EXCL : Mourinho 🇵🇹💫

▫️Si Campos 🇵🇹 est fragilisé, comme Galtier 🇫🇷, le conseiller sportif du PSG, a selon nos informations pris contact avec Mourinho 🇵🇹

▫️Pas de contact PSG/Roma.

▫️L'un des rêves de l'Émir reste ZZ, comme révélé il y a 10 jours.https://t.co/wDccrmJicX

— Santi Aouna (@Santi_J_FM) February 17, 2023

Преговорите с португалеца се водят от неговия сънародник Луис Кампос, който е спортен директор на парижани. Оттам все още не са се свързали с Рома, но двата клуба са в добри взаимоотношения. Моуриньо обаче засега остава резервен вариант, като приоритет пред ПСЖ остава да бъде убеден Зинедин Зидан да поеме отбора. Наскоро Специалния отказа да поеме националните отбори на Бразилия и Португалия.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages