Около Манчестър Юнайтед е всичко друго, но не и скучно последно време. Отборът демонстрира позагубения дух последните години и показва не само добра игра, но и е единственият английски тим, който все още участва в четири турнира. 

Освен това до петък миналата седмица трябваше да бъдат внесени офертите от потенциалните желаещите да участват в наддаването за клуба. Катарските инвеститори, които към този момент са смятани за фаворити, както и сър Джим Рактлиф потвърдиха с официални съобщения, че са отправили своите предложения, като набелязаха и цели като бъдещо възраждане на позагубилия се блясък, както на отбора, така и на “Олд Трафорд”.

Именно тези действия са раздразнили настоящите собственици от семейство Глейзър, съобщава местната преса. Инвестиционната банка “Рейн”, която ръководи целият процес по евентуална смяна на собствеността, дори се е свързала с представители на двете страни, за да ги помоли да ограничат всякакви свои последващи изяви в публичното пространство с изричното уточнение, че подобни могат да навредят сериозно на евентуална сделка. Семейство Глейзър, които са силно недолюбвани от феновете на тима, очевидно се притесняват от допълнително нагнетяване на напрежението и настройка на феновете, което по някакъв начин ще отслаби позициите им в преговорите. Вчера местната преса за пореден път информира, че те не са склонни да намалят поставената цена от 6 милиарда паунда за "червените дяволи". 

Междувременно вчера се появи нова информация, която гласи, че американският инвестиционен фонд “Елиът” също се е свързал с “Рейн”, за да предложи, донякъде изненадващо, своята подкрепа за настоящите собственици, ако в крайна сметка до сделка не се стигне. Фондът може да подкрепи семейство Глейзър финансово и по този начин да им даде алтернатива. Тази информация веднага притесни феновете на тима в социалните мрежи, за което говори и клубната легенда Гари Невил.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe