Треньорът на Порто - Серджио Консейсао, изрази разочарованието си от загубата с 0:1 на отбора му в първия 1/8-финален двубой от Шампионската лига срещу Интер. Португалците завършиха мача в намален състав след като Отавио без игонен в 78-ата минута заради втори жълт картон, а победният гол за “нерадзурите”, отбелязан от Ромелу Лукаку дойде в 86-ата минута, което направи загубата още по-болезнена.

“Мисля, че резултатът е справедлив, последните 10 минути бяха много трудни за нас. Отавио беше изгонен, картонът е разбираем, но има и играчи на Интер, които също заслужаваха жълт картон. Вярвам, че Лаутаро Мартинес трябваше да получи картон заради фаула си срещу Пепе. Ако това се беше случило, той щеше да бъде наказан за реванша. Реферът обаче реши друго, няма да казвам дали е правилно или не, оставям вие да прецените.“, каза Консейсао на пресконференцията си.

FC Porto coach Sergio Conceicao believes the Otavio red card changed the game in the Champions League and argues Inter striker Lautaro Martinez should be suspended for the second leg https://t.co/O7NscOijyE #FCIM #FCPorto #InterPorto #FCIMFCP #UCL

— Football Italia (@footballitalia) February 22, 2023

Консейсао опита да коментира и спортно-техническите недостатъци на своя отбора.

“Това е само първият етап от сблъсъка, а той беше много балансиран и конкурентен. През първото полувреме ние имахме няколко шанса да отбележим гол. Трябваше да бъдем по-агресивни през втората част, тъй като губихме топката твърде лесно в опасни ситуации, а след това дойде червения картон. Знаех, че в този момент Индзаги ще се постарае още повече, за да се възползва максимално от пространствата, които се разкриха пред Интер, както беше правеше през целия мач. Бяхме подготвени за всичко това, но пропускахме да го правим в наказателното поле в решаващите моменти от мача", добави наставникът на португалците.

До реваншът има достатъчно време и Серджио Консейсао определено би могъл да подготви играчите си за обрат. Особено предвид факта, че тимът ще може да разчита на пълната подкрепа на темпераментните си фенове на домашна сцена. Мачът ще бъде на 14 март (вторник) и започва от 22:00 българско време.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago