Тази вечер Лигата на конференциите ще излъчи окончателните си участници в своята финална фаза. Преди седмица се изиграха първите срещи от плейофите на турнира, последвали неговата групова фаза, а днес предстоят да се изиграят реваншите, след които ще стане ясно кои отбори точно ще играят на 1/8-финалите.

Разбира се, най-очакван е сблъсъкът на българския шампион с белгийския Андерлехт. В първия мач “орлите” победиха в Разград с 1:0 и дадоха надежда на родните запалянковци, че отново ще има български отбор в напреднала фаза от европейските клубни турнири. Мачът започва от 19:45 българско време.

По същото време друг балкански отбор - Партизан (Белград) излиза у дома в Сърбия срещу Шериф (Тираспол), след като западните ни съседи също надделяха с минималното 1:0 по време на визитата си в Молдова.

Не е за изпускане и мачът между ЧФР Клуж и Лацио. Римляните спечелиха двубоя във “вечния град”, но само с 1:0 и днес, седмица по-късно няма да им е лесно да задържат крехката си преднина и то под обсадата на верните румънски фенове.

Абсолютно същото важи и за това, което ще се случи в Швейцария между Базел и Трабзонспор, след като турците спечелиха изненадващо миналият четвъртък, както и между Гент и Карабах, където азербайджанците взеха победа на свой терен.

Останалите двойки Днипро-1 - АЕК Ларнака, Лех (Познан) - Бодьо/Глимт, Фиорентина - Брага, също не бива да се подценяват. В тях, както и в другите срещи неутралният зрител има много какво да види, ако проследи целият футболен маратон, който започва в ранната вечер в 19:45 и ще приключи малко след полунощ, когато вече ще знаем кои са отборите, продължаващите в същинската част от директните елиминации на турнира.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe