Наставникът на Барселона Чави Ернандес очаква от футболистите си бързо да превъзмогнат отпадането от евротурнирите, станало факт след поражението с 1:2 от Манчестър Юнайтед в Лига Европа в четвъртък.

“Трябва да гледаме положително на нещата. Да, не обичаме да губим и мисля, че заслужавахме повече, но това е футболът. Но не искаме повече да мислим върху това. Сменяме чипа и ще се постараем случилото се да не ни повлияе. Във форма сме, на добра позиция сме в първенството. Сега ще се фокусираме на 200% върху Ла Лига и турнира за Купата на Испания. Това е пътят ни към постигането на успех този сезон”, заяви Чави.

“Лос кулес” са лидери в шампионата с 8 точки пред Реал Мадрид, а в неделя гостуват на Алмерия. След това идния четвъртък излизат срещу Реал в първи полуфинал от Купата на краля.

“Ние сме най-силният физически отбор в първенството, защото тичаме най-много. Това показва статистиката. Тимът дава всичко от себе си на терена и това е най-важното, заради което можем да сме горди”.

“Най-голямото разочарование този сезон беше отпадането ни от Шампионската лига. От това сега също боли, но има за какво да играем до края. Трябва да се надигнем, тъй както и вчера слънцето изгря отново. Приемаме критиките, но ако бяхме елиминирали Юнайтед, щеше да пише, че “Барса се завърна в Европа”, което не е точно така”.

“Ако спечелим първенството, това би било много добър сезон за нас. Винаги когато триумфираш с титлата, това е отличен сезон. Вече взехме суперкупата, а ако прибавим и Купата на Испания, това вече би било прекрасна кампания”, добави Чави.

🎙️ Xavi says the focus is on Sunday's #AlmeríaBarça and not on Thursday's #ElClásico in the Copa del Rey pic.twitter.com/dkGGhB6HgT

— FC Barcelona (@FCBarcelona) February 25, 2023

Старши треньорът разкри, че травмата на Ансу Фати не е сериозна. Той ще пропусне идния мач срещу Алмерия, но би трябвало да е готов за “Ел Класико”. При Роналд Араухо пък няма никакъв проблем. Усман Дембеле също напредва във възстановяването си и вчера даже е тренирал.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago