Реал Мадрид и Атлетико Мадрид излизат един срещу друг в 232-рото издание на дербито на испанската столица. Мачът на “Сантяго Бернабеу” от поредния кръг на Ла Лига е важен и за двата отбора, като “лос бланкос” продължават битката си с Барселона за титлата, а тимът на Диего Симеоне се бори за третото място в класирането, в конкуренцията на Реал Сосиедад и Бетис.

Преди около месец Реал спечели с 3:1 след продължения срещу Атлетико в драматична среща от Купата на Краля. “Лос бланкос” победи с 2:1 като гости и в шампионатната среща между двата тима през септември, така че Гризман и компания със сигурност ще търсят реванш. Освен всичко друго, Реал Мадрид има 4 поредни победи на “Бернабеу” над градския си съперник във всички турнири.

📋✅ Our starting XI 🆚 @atletienglish!#RealMadridAtleti pic.twitter.com/GNuM1pM6O7

— Real Madrid C.F. 🇬🇧🇺🇸 (@realmadriden) February 25, 2023

Реал влиза в дербито в отлично настроение, след като има пет поредни победи във всички турнири, като през седмицата разби с 5:2 Ливърпул като гост в Шампионската лига. Тимът продължава да е на осем точки зад Барселона, като неуспех в мадридското дерби днес със сигурност ще утежни шансовете им за титла. За отбора на Карло Анчелоти няма да играят контузените Дейвид Алаба, Ферлан Менди и Родриго.

Реал излиза в обичайната си формация 4-3-3, като Марко Асенсио заменя Родриго и ще партнира на Карим Бензема и Винисиус в атаката на “лос бланкос”.  В сравнение с триумфа срещу Ливърпул, в средата на терена Тони Кроос и Дани Себайос заменят Лука Модрич и Едуардо Камавинга. Начо пък влиза на мястото на контузилия се срещу мърсисайдци Дейвид Алаба.

🛡️ 𝐗𝐈 ❤️🤍 pic.twitter.com/sykZlXphDo

— Atlético de Madrid (@atletienglish) February 25, 2023

Атлетико Мадрид също се намира в добра форма, след като има две поредни победи в Ла Лига и четири успеха в последните си 5 мача за първенството. Диего Симеоне няма да може да използва контузените Тома Лемар, Родриго де Пол и Серхио Регилон.

Наставникът на “дюшекчиите” Диего Симеоне също е направил някои промени в сравнение с победата над Атлетик Билбао миналия кръг. Стефан Савич ще партнира на Марио Ермосо в центъра на отбраната на тима, а Пабло Бариос заменя Родриго де Пол. Яник Ферейра-Караско пък ще партнира на Гризман в атаката на Атлетико на мястото на Анхел Кореа, а Саул пък ще действа по лявото крило.

РЕАЛ МАДРИД: Куртоа; Карвахал, Милитао, Рюдигер, Начо; Себайос, Кроос, Валверде; Асенсио, Бензема, Винисиус

АТЛЕТИКО МАДРИД: Облак; Молина, Савич, Ермосо, Рейнилдо; Лоренте, Бариос, Коке, Саул; Гризман, Караско

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages