Байерн (Мюнхен) излиза срещу Унион (Берлин) в дербито от 22-рия кръг на Бундеслигата. Двата тима са с 43 точки и са само на 3 пункта от временния водач в класирането Борусия (Дортмунд). Байерн ще разчита на добрата си традиция срещу днешния си съперник, като баварците никога не са били побеждавани от Унион за първенство.

Байерн загуби предишния си мач в Бундеслигата, като отстъпи с 2:3 на така неудобния си съперник в последно време Борусия (Мьонхенгладбах). Дайо Упамекано бе изгонен с директен червен картон и няма да може да вземе участие в двубоя. Треньорът на баварците Юлиан Нагелсман бе много недоволен от съдийството и отнесе сериозна глоба за критиките си към рефера. Освен Упамекано, специалистът няма да може да използва трайно контузените Мануел Нойер, Люка Ернандес, както и все още невъзстановеният Нусаир Мазрауи. За сметка на това Нагелсман Садио Мане се завръща в състава след дългата си контузия, като сенегалецът все още не е готов за цял мач и логично е на пейката. 

Нагелсман отново ще заложи на схема с трима защитници, като Павар, Станишич и де Лихт ще действат пред Зомер. В средата на терена Йошуа Кимих най-вероятно ще е изтеглен по-назад в близост до бранителите, а централни полузащитници ще са Леон Горетцка и Джамал Мусиала, подпомогани по крилата от Кингсли Коман и Алфонсо Дейвис. Като нападатели отново ще си партнират Томас Мюлер и Ерик Максим Чупо-Мотинг.

𝗦𝘁𝗮𝗿𝘁𝗶𝗻𝗴 𝗫𝗜 🆚 @fcunion_en

Sadio returns to the matchday squad 🙌#packmas #FCBFCU pic.twitter.com/Fu2fPaK3eb

— FC Bayern Munich (@FCBayernEN) February 26, 2023

Сензацията в Бундеслигата през този сезон Унион (Берлин) влиза в мача в отлично настроение, след като елиминира през седмицата Аякс в Лига Европа. Тимът има има 5 победи в последните шест мача, но пък именно в последния кръг отборът не успя да победи вкъщи последния Шалке. Наставникът Урс Фишер най-вероятно също ще играе в схема 3-5-2, като ще разчита на намиращите се в отлична форма Шералдо Бекер и Жордан Сибачю да тормозят защитата на Байерн.

БАЙЕРН: Зомер; Павар, де Лихт, Станишич; Коман, Мусиала, Кимих, Горетцка, Дейвис; Мюлер, Чупо-Мотинг

УНИОН: Рьонов; Дуки, Кнохе, Лейте; Тримел, Лайдуни, Кедира, Торнсби, Русийон; Бекер, Сибачю

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages