Марсилия се изправя срещу Пари Сен Жермен на “Стад Велодром“ в голямото дерби от 25-тия кръг на Лига 1. Срещата е ключова, като се срещат първите два отбора в класирането, а марсилци се намират на 5 точки зад днешния си съперник. Двата отбора играха един срещу друг преди няколко седмици, когато ОМ изхвърли парижани от Купата на Франция след победа с 2:1. В предишния мач за първенство пък ПСЖ спечели с 1:0 с гол на Неймар.

Домакините се намират в добра серия от две поредни победи в първенството. Наставникът на марсилци Игор Тудор няма да може да използва контузените Самуел Гиго и Амине Харит, а Шансел Мбемба е наказан. Хърватският треньор е избрал формация 3-4-2-1 за тима си, като на върха на атаката ще действа Алексис Санчес, който ще бъде подпомаган от Матео Гендузи и Руслан Малиновский.

𝗟𝗔 𝗖𝗢𝗠𝗣𝗢𝗦𝗜𝗧𝗜𝗢𝗡 👨‍🍳📝 #OMPSG

Notre 𝗫𝗜 𝗱𝗲 𝗱𝗲́𝗽𝗮𝗿𝘁 pour le 𝗖𝗹𝗮𝘀𝘀𝗶𝗾𝘂𝗲 🔵⚪️ pic.twitter.com/LKad6QfIHj

— Olympique de Marseille (@OM_Officiel) February 26, 2023

ПСЖ се измъкна от срамна загуба срещу Лил в предишния кръг, след като допусна обрат от 2:0 на 2:3 на “Парк де Пренс“, но голове на Мбапе и Меси в последната секунда измъкнаха победата за тима на Кристоф Галтие. Третата голяма звезда Неймар обаче се контузи по време на мача и със сигурност пропуска дербито с Марсилия днес. Ашраф Хакими и Ренато Санчес също няма да вземат участие в двубоя.

📋 La compo pour #LeClassique ! 🔴🔵#OMPSG pic.twitter.com/gwyKozcStx

— Paris Saint-Germain (@PSG_inside) February 26, 2023

И Кристоф Галтие е избрал схема с трима защитници, като Серхио Рамос, Маркиньос и Кимпембе ще действат пред Донарума. В средата на терена по фланговете ще са Норди Мукиеле и Нуно Мендеш, а в центъра ще играят Витиня, Марко Верати и Фабиан Руис. Атаката на ПСЖ ще водят големите звезди на отбора Килиан Мбапе и Лео Меси.

МАРСИЛИЯ: Пау Лопес; Байерди, Байи, Коласинак; Юндер, Ронжие, Верету, Нуно Тавареш; Гендузи, Малиновский; Алексис

ПСЖ: Донарума; Рамос, Маркиньос, Кимпембе; Мукиеле, Витиня, Верати, Руис, Нуно Мендеш; Меси, Мбапе

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago