Пирин (Благоевград) и Черно море се изправят един срещу друг в двубой от 21-ия кръг на efbet Лига. Мачът на стадион “Христо Ботев” стартира в 17:30 часа, а главен съдия ще бъде Валентин Железов.

Домакините се намират на предпоследната 15-та позиция и днес трябва да търсят задължителна победа, за да се отдалечат от последния Спартак (Варна). Към момента разликата между двата отбора е 1 точка. Иначе “орлетата” все още нямат победа от началото на пролетния полусезон, но в предишния кръг завършиха наравно с Левски.

През изминалата седмица Красимир Станоев пое в посока Септември (София) и напусна Благоевград. Друг футболист, който със сигурност няма да е на линия на Христо Янев е Христофор Хубчев, който се контузи лошо в двубоя срещу “сините”. Големият проблем за отбора обаче не са толкова контузените футболисти, колкото труса из високите етажи на клуба. Доскорошният собственик на Пирин Пол Белогур напусна “орлетата” и сега отборът освен битка за оцеляване в елита трябва да търси и варианти, с които да си помага финансово.

Ситуацията в Черно море изглежда доста по-спокойна. Тимът няма загуба след подновяването на шампионата, но в последния кръг направи хикс с Берое, което донякъде се прие като разочарование у феновете. “Моряците” към момента са шести като евентуална победа днес би ги изкачила едно място по-нагоре до петата позиция, изпреварвайки Славия.

Варненци ще са без капитана си Даниел Димов, който е контузен. Илиан Илиев няма да може да разчита още на Николай Златев и Цветомир Панов, които също се лекуват. На тяхно място в групата на “моряците” влизат младите Наско Янков, Марин Петков и Берк Бейхан.

В предишния двубой между двата тима Черно море надви Пирин у дома с 1:0. Иначе в последните 6 двубоя “моряците” имат само 1 загуба - на 24 ноември 2017, когато падат с 0:1.

ПИРИН - ЧЕРНО МОРЕ 

Вероятни състави: 

Пирин: 

Черно море: 

НАЧАЛО: 17:30 часа
СТАДИОН: "Христо Ботев", гр. Благоевград
ГЛАВЕН СЪДИЯ: Валентин Железов

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe