От Реал Мадрид са взели решение да не уважат с почти никакво присъствие днешната церемония на ФИФА за наградите за най-добрите през 2022 г., известни като FIFA The Best, съобщава “Марка”. Според изданието на нея като №1 ще бъдат наградени Лионел Меси (най-добър футболист), Лионел Скалони (най-добър треньор) и Емилиано Мартинес (най-добър вратар). Във всяка една от тези категории имаше представител на “кралския клуб” в топ 3 - Карим Бензема, Карло Анчелоти и Тибо Куртоа. И тримата обаче се очертават като губещи.

Малката утеха за европейския и световен клубен шампион ще бъде очакваното включване на Куртоа, Бензема и Лука Модрич в идеалния отбор за годината.

Така на гала вечерта, която започва в 22:00 часа в Париж, Реал изпраща единствено директора по институционални връзки Емилио Бутрагеньо.

В същото време големият съперник Барселона ще има победител - Алексия Путейяс като №1 при жените. За да я уважи, във френската столица ще бъде лично президентът на клуба Жоан Лапорта.

При избора във всички категории при мъжете за FIFA The Best се взима предвид представянето на номинираните в периода между 8 август 2021 година и 18 декември 2022-ра. Това включва и Мондиала в Катар, където Меси и Аржентина триумфираха със световната титла.

ФИФА, с помощта на акционери, след консултация с експерти, изготви първоначален списък от номинирани във всички категории. После да гласуват право получиха селекционерите на всички национални отбори, капитаните на националните тимове, по един журналист от страна, както и фенове, които можеха да сторят това свободно на сайта на ФИФА.

На по-късен етап организаторите обявиха кои трима във всяка категория са получили най-много точки, а тази вечер ще разберем и самите победители.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago