Арсенал посреща Евертън от 21:45 часа в отложен мач от 7-ия кръг на Премиър лийг. "Топчиите" имат възможност отново да увеличат разликата пред втория в класирането Манчестър Сити на 5 точки, а освен това ще търсят реванш срещу "карамелите" за загубата с 0:1 на "Гудисън Парк" преди месец.

Двете поредни победи при гостуванията на Астън Вила и Лестър показаха, че Арсенал е преодолял кризисния период и е готов да брани първата позиция. Отборът на Микел Артета обаче спечели само едно от последните си 4 шампионатни домакинства и със сигурност не очаква лесен двубой срещу застрашения от изпадане Евертън.

Евертън пристига на "Емиратс" след домакинско поражение от Астън Вила, оставило отбора на 18-ата позиция в подреждането. "Карамелите" са един от най-слабите гости през сезона, а освен това ще се изправят срещу историята, защото в ерата на Премиър лийг никога не са побеждавали на чужд терен лидера в класирането.

Арсенал излиза със същите 11, които започнаха и срещу Лестър през уикенда. Габриел Мартинели, Ленадро Тросар и Букайо Сака са тримата в предни позиции, а Еди Нкетия е сред резервите. Томас Партей също не е титуляр за сметка на Жоржиньо, който ще си партнира с Гранит Джака и Мартин Йодегор в средата на терена. Бранителите пред Аарън Рамсдейл са Бен Уайт, Вилиам Салиба, Габриел Магаляеш и Олександър Зинченко.

🔴 𝗧𝗘𝗔𝗠𝙉𝙀𝙒𝙎 ⚪️

We're unchanged from Leicester City 👊

COME ON YOU GUNNERS! pic.twitter.com/NeYnYJMaHN

— Arsenal (@Arsenal) March 1, 2023

В стартовия състав на Евертън има само една промяна в сравнение с последния мач: на мястото на Конър Коуди в центъра на защитата Шон Дайч е гласувал доверие на Майкъл Кийн. Нийл Мопе е единственият чист нападател на "карамелите", а по фланговете ще играят Дуайт Макнийл и бившият футболист на Арсенал Алекс Иуоби.

Your Blues to face Arsenal! 🔵

The boss makes one change as Keane comes in for Coady. 🔃#ARSEVE pic.twitter.com/lVeDZdK6LZ

— Everton (@Everton) March 1, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages