Наставникът на Борусия (Дортмунд) Един Терзич говори преди утрешното домакинство на тима си срещу РБ Лайпциг от поредния кръг на Бундеслигата. Двата отбора са само на четири точки разлика един от друг.

"За мнозина това е много специален мач. Утре имаме следващия шанс да бъдем по-шумни от всякога! През настоящия сезон това вероятно ще бъде най-важната седмица за нас досега”, започна треньорът, визирайки и предстоящия реванш с Челси в Шампионската лига и дербито с Шалке 04 през следващия уикенд.

Това ще бъде абсолютно топ мач. Искаме да увеличим разликата с Лайпциг. Но и двата отбора ще искат да напуснат терена като победители, така че ще имаме нужда от наистина добро представяне“, продължи той.

🎙 Edin Terzic:

"For many, it is a very special game. Tomorrow we have the next chance to be louder than ever! In the current season, it will probably be the most important week for us so far." pic.twitter.com/zimWu3q0Xx

— Borussia Dortmund (@BlackYellow) March 2, 2023

В първия мач Лайпциг беше много агресивен и създаде много опасности с бързите си играчи. Но оттогава често сме се справяли по-добре, например в Леверкузен. Искаме да пренесем интензивността, твърдостта, положенията за гол от тези последни седмици в този мач”, каза още треньорът.

🎙 Edin Terzic:

"In the first leg, Leipzig was very aggressive and created a lot of danger with their fast people. But since then we have often done better, for example in Leverkusen. We want to take the intensity, toughness and also the goal threat of these last weeks with us." pic.twitter.com/O5t7v9r2GI

— Borussia Dortmund (@BlackYellow) March 2, 2023

Терзич говори и за състоянието на играчите си преди мача. “Юлиан Риерсон се завръща. Той тренира отбора от началото на седмицата и ще се върне. Адейеми ще започне да тренира с топката следващата седмица. Мори и Дюранвил вече завършиха част от отборната тренировка“.

Най-хубавото е, че Алер няма проблеми и се чувства здрав. Той е на наистина добър път, сега се надяваме, че ще се награждава по-често за това и ще бележи”, завърши наставникът на Дортмунд.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago