Лацио спря победната серия на Наполи в Серия "А". "Орлите" измъкнаха минимален успех с 1:0 в гостуването си на "Диего Армандо Марадона" от 25-ия кръг и така нанесоха едва второто поражение на възпитаниците на Лучано Спалети от началото на сезона. Единственият гол в мача падна в 67-ата минута и бе отбелязан от Матиас Весино. Преди това неаполитанците бяха в серия от 8 поредни успеха в първенството и общо 9 във всички турнири.

Първото полувреме бе доста постно откъм положения пред двете врати. Още в началото обаче гостите загатнаха, че могат да създадат проблеми. В 6-ата минута изстрел с глава на Матиас Весино бе изчистен от защитник пред голлинията.

След това Наполи имаше инициативата, но трудно стигаше до реални голови опасности. В 17-ата минута изстрел на Жиелински бе спасен от Проведел, а в 31-вата минута Станислав Лоботка пробва далечен шут, който не застраши особено вратата на съперника.

През втората част домакините засилиха натиска, но все така без резултат. В 56-ата минута Хвича Кварацхелия стреля от фаул, но встрани от вратата. Две минути по-късно Пьотър Жиелински имаше доста по-добра възможност и шутира мощно, но и Иван Проведел отговори с още по-добро спасяване.

В същото време Лацио предимно се бранеше и рядко минаваше центъра. В 67-ата минута обаче гостите издебнаха своя шанс и го използваха по най-добрия начин. Една лошо изчистена топка се озова в краката на Матиас Весино, който без забавяне стреля от движение и отбеляза много красив гол за 0:1.

Наполи се хвърли да търси изравняването и в 78-ата минута стигна до най-добрата си възможност. Първо изстрел с глава на Виктор Осимен се отби от напречната греда, а след това и Джовани Ди Лоренцо опита добавка, но ударът му бе спасен от вратаря.

В 90-ата минута пък Лацио можеше да отбележи втори гол, но изстрел от фаул на Сергей Милинкович-Савич се отби от гредата.

В крайна сметка Лацио успя да вземе трите точки и записа престижен и много ценен успех в битката за топ 4. "Орлите" вече имат 48 точки и временно излязоха на 2-рото място в класирането, преди изиграването на останалите срещи от кръга. Наполи засега едва ли е притеснен от тази загуба, тъй като остава далеч напред на върха с 65 точки в актива си.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago