Старши треньорът на Барселона Чави Ернандес счита, че победата на тима му с 1:0 над Реал Мадрид в четвъртък не е била оценена подобаващо. Тогава каталунците се наложиха като гости в първи мач от полуфиналите за Купата на Испания, но почти през цялото време се защитаваха и завършиха със само 36% владение на топката и едва три удара към вратата. Заради нетипично пасивния стил на Барса в тази среща отборът търпи критики.

“Когато печелим с 1:0 на “Бернабеу”, обсъждат стила ни. Ако обаче беше обратното, щеше да е национален празник”, заяви Чави.

“Абсурдно е да смятате, че сме отишли там с идеята да се защитаваме. Просто Реал ни притисна, това е елементарното обяснение на нещата. Щастлив съм, че успяхме да спечелим, но бях по-радостен с победата ни във финала за Суперкупата, защото не става дума само за успех, а и за това да можеш да убедиш с играта си. Но нека да си кажем истината, че ни се натрупаха много двубои”, продължи треньорът.

В Ла Лига тимът от “Камп Ноу” е лидер със 7 точки пред Реал Мадрид.

“Трябва да поставим “белите” под напрежение. В неделя нашият мач срещу Валенсия е преди техния, заради което е важно да се окажем с 10 точки аванс. Не можем отново да се издъним, както се случи срещу Алмерия преди седмица”, смята Чави.

В идната среща Барса пак ще е без контузения Роберт Левандовски, но независимо от това тимът се справя отлично без поляка, защото спечели всичките шест двубоя, в които той не беше на терена. “Печелим и когато ги няма още Педри и Усман Дембеле - горд е наставникът. - Това показва, че сме победители и ни боли, когато падаме”.

Бившият испански национал отчете една слабост в изявите на отбора му - липсата на попадения от пряк свободни удари. “Все ден тренираме това, като например днес Ансу, Рафиня и Маркос Алонсо отбелязаха страхотни голове от фал. Трябва обаче да реализираме и когато съдията даде началния сигнал. Но скоро и това ще стане”, завърши той.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe