Радващият се на добър първи сезон начело на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг си спомни за решението да не включи Кристиано Роналдо в стартовите 11 за първото дерби с Ливърпул, което беше през август. Тогава португалецът беше оставен на пейката и се появи в края само за 4 минути, а това решение на мениджъра беше едно от първите, които увеличаваха напрежението между двамата, ескалирало със скандалното интервю на футболиста пред Пирс Морган и последвалото му освобождаване от клуба.

“Имах си причини за това решение тогава. Те бяха очевидни. Знаех и какви ще са последствията, ако резултатът беше негативен за нас”, заяви Тен Хаг за мача, който “червените дяволи” спечелиха с 2:1 у дома.

“Във футбола обаче трябва да мислиш в перспектива, а не само за това, което следва най-скоро във времето - добави нидерландецът. - Мое задължение е да поемам отговорност за решенията си. Помня, че тогава имахме 10 дни, в които да избера най-добрите за срещата. Но изобщо не се бях притеснил и тогава спях добре.”

По-късно днес двата гранда се изправят в нов дуел от Премиър лийг - този път на “Анфийлд”.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe