Лидерът Барселона приема Валенсия в среща от 24-тия кръг на Ла Лига. Двубоят на “Спотифай Камп Ноу” е с начален час 17:15.

Каталунците имат 7 точки аванс пред Реал Мадрид, който довечера гостува на Бетис.

В редиците на домакините Роберт Левандовски, Усман Дембеле и Педри са контузени, а Гави е наказан. В крайна сметка се оказа, че Рафиня е само с четири жълти картона и е в стартовите 11 заедно с Ансу Фати и Феран Торес в атака. Санкциониран обаче е и наставникът Чави Ернандес (5 жълти картона), заради което днес тимът ще бъде воден от неговия брат и асистент Оскар Ернандес. Франк Кесие сяда на пейката за сметка на Сержи Роберто, а възстановеният Андреас Кристенсен започва в центъра на отбраната.

🚨 BARÇA XI 🚨#BarçaValencia pic.twitter.com/qKpSoZ15nH

— FC Barcelona (@FCBarcelona) March 5, 2023

Валенсия прави много слаб сезон и се намира в зоната на изпадащите. Тимът беше записал шест поредни загуби във всички турнири, но пък в миналия кръг в шампионата, с новия си треньор Рубен Бараха, пречупи Реал Сосиедад за 1:0. Скандалният юноша на Барса Илаиш Мориба е титуляр за “прилепите”.

Today's XI 🆚 @FCBarcelona ⚽️#VCFDNA #BarçaValencia pic.twitter.com/ppRGfPLwkU

— Valencia CF (@valenciacf_en) March 5, 2023

През есента Барса спечели визитата си на “Местайя” с 1:0 след попадение на Левандовски в последната минута.

Съставите: 
БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Кунде, Араухо, Кристенсен, Балде, Бускетс, Роберто, Де Йонг, Рафиня, Феран, Фати 
ВАЛЕНСИЯ: Мамардашвили, Корея, Дженк, Джьомерт, Васкес, Гийямон, Фулкие, Мориба, Алмейда, Лино, Дуро

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe