Лидерът в Премиър лийг Арсенал гостува на Спортинг (Лисабон) в първи 1/8-финален сблъсък в Лига Европа. "Топчиите" стигнаха до тази фаза, след като спечелиха група "А", докато португалският гранд преодоля без проблеми Мидтиланд в плейофния кръг след общ резултат 5:1. Преди това "лъвовете" играха в Шампионската лига, но завършиха на трето място в група с Тотнъм и Айнтрахт.

Микел Артета е направил шест промени в сравнение с драматичния двубой с Борнемут през уикенда. Мат Търнър по традиция застава на вратата за мачовете от Лига Европа. Бен Уайт се завръща отдясно на отбраната. Якуб Кивиор дебютира за Арсенал след трансфера си от Специя през януарския трансферен прозорец. Жоржиньо и Гранит Джак започват като титуляри в халфовата линия, а Рийс Нелсън, който донесе победата на Арсенал в двубоя срещу Борнемут, стартира за първи път от 9 ноември.

🏟️ Gabi and Fabio take in the venue for tonight's @EuropaLeague action with Sporting CP pic.twitter.com/5CNcAwRvYd

— Arsenal (@Arsenal) March 9, 2023

В състава на Спортинг има само една изненада. Бившият футболист на Арсенал Ектор Белерин е получил контузия по време на вчерашната тренировка. Вместо него започва Рикордо Есгайо. Иначе домакините излизат в обичайната формация 3-4-3.

Спортинг: Адан, Жустс, Коатес, Инасио, Есгайо, Гонсалвеш, Морита, Рейш, Едуардс, Паулиньо, Тринкао

Арсенал: Търнър, Уайт, Салиба, Кивиор, Зинченко, Джака, Жоржиньо, Сака, Виейра, Нелсън, Мартинели

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe