Лидерът Барселона гостува на Атлетик Билбао в среща от 25-ия кръг на Ла Лига. Двубоят на “Сан Мамес” започва в 22:00 часа.

След като в в събота надви Еспаньол с 3:1, Реал Мадрид съкрати до 6 точки разликата с каталунците.

Гостите са без контузените Педри и Усман Дембеле, а Роналд Араухо е наказан. Очаквано Роберт Левандовски се завръща след лечение на контузия, а главно Феран Торес и Рафиня ще му помагат в атака. Гави също е на терена след изтърпяна санкция, а на скамейката мястото си заема треньорът Чави Ернандес, който беше наказан заради жълти картони. 

🚨 BARÇA XI 🚨#AthleticBarça pic.twitter.com/fUYyTNeIyX

— FC Barcelona (@FCBarcelona) March 12, 2023

Баските са чак девети в първенството, но пък са полуфиналисти за Купата на Испания, където могат да спасят сезона си. Треньор на тима е бившият наставник на Барса Ернесто Валверде. Ойхан Сансет е аут заради червен картон, а с травми са Андер Ерера, Иниго Лекуе и испанският национален вратар Унай Симон. Братарят Нико и Иняки Уилямс са титуляри.

📋 𝗔𝗟𝗜𝗡𝗘𝗔𝗖𝗜𝗢́𝗡 🆚 @FCBarcelona_es

Egurre, lehoiak! 👊#AthleticBarça #AthleticClub 🦁 pic.twitter.com/R8XeaTT8BB

— Athletic Club (@AthleticClub) March 12, 2023

Съставите: 
АТЛЕТИК БИЛБАО: Агиресабала, Де Маркос, Вивиан, Мартинес, Баленсиага, Весга, Д. Гарсия, Н. Уилямс, Р. Гарсия, Беренгер, И. Уилямс 
БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Роберто, Кунде, Кристенсен, Балде, Бускетс, Де Йонг, Гави, Рафиня, Феран, Левандовски

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe