Гари Линекер се завръща като водещ на популярното предаване “Мач ъф дъ Дей”. Това обяви днес в официално изявление генералният директор на „Би Би Си“ Тим Дейви, който освен това се извини заради факта, че бившият английски национал бе свален от ефир през миналия уикенд. Последното се случи заради коментар на Линекер в социалните мрежи, в който водещият сравни плановете на британското правителство за миграцията с тези на нацистка Германия през 30-те години на миналия век. 

От „Би Би Си“ уточниха, че правилата за поведение в социалните мрежи на фрийансърите, които са част от медията и не отговарят за новините, също ще бъдат преразгледани от независими специалисти. Докато излезе техният доклад, Гари Линекер ще трябва да спазва действащите в момента редакционни указания.

След новината, че се завръща в предаването за мачовете от ФА Къп през следващия уикенд, Линекер, който още в петък се извини за написаното, публикува следното в „Туитър“:

„След сюрреалистичните няколко дни се радвам, че успяхме да преодолеем това. Искам да благодаря на всички за невероятната подкрепа, особено на моите колеги от „Би Би Си Спорт“ за тяхната забележителна проява на солидарност. Футболът е отборна игра, но тяхната подкрепата беше огромна. Водещ съм в „Би Би Си“ от почти три десетилетия и съм много горд да работя с най-добрия и най-честен телевизионен оператор в света. Нямам търпение да се върна на поста в събота. И една последна мисъл: колкото и трудни да бяха последните няколко дни, това не може по никакъв начин да се сравни със ситуацията, в която трябва да напуснеш дома си и да потърсиш убежище в далечна земя, за да избягаш от война или преследване. Съпричастността към положението на тези хора, която толкова много от вас проявиха, стопля сърцето. Оставаме страна, в която има предимно толерантни, гостоприемни и щедри хора. Благодаря ви!“.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe