Отборите на Милан и Салернитана излизат един срещу друг на „Джузепе Меаца“ в последния мач от 26-ия кръг на Серия "А".

Домакините от Милан се намират на четвъртата позиция в класирането с актив от 47 точки, като превъзхождат петия Рома само по голова разлика. Ако тази вечер спечелят, те могат да се изравнят с градския си съперник Интер на второто място. Добрата новина за „росонерите“ е, че и четирите им преки конкуренти за местата в топ 4 се издъниха в този кръг, като три от тях загубиха своите мачове, а последният стигна само до реми. Затова италианският първенец ще се опита да се възползва от тази ситуация и да запише важен успех в борбата за участие в Шампионската лига. Именно заради класирането си за ¼-финалите, отстранявайки английския Тотнъм, в момента тимът е в приповдигнато настроение. Той е сред най-добрите домакини в първенството през този сезон със своите девет победи, едно равенство и две загуби.

Гостите от Салернитана заемат 16-ата позиция в подреждането с 25 спечелени пункта или с 6 повече от зоната на изпадащите. Това означава, че те засега не могат да бъдат сигурни за оставането си в местния елит. След подновяването на кампанията „морските кончета“ се представят доста зле, като имат две победи, две равенства и цели шест загуби, първата от които беше именно като домакин на днешиния им съперник с 1:2. Поради тези слаби резултати настъпи треньорска смяна и Давиде Никола беше заменен от Пауло Соуза, който дебютира с поражение с 0:2 от Лацио, но последваха убедителен успех с 3:0 над Монца и нулево реми със Сампдория. „Граната“ обаче има много негативна статистика в шампионатните си гостувания през сезона, изразяваща се в две победи, четири равенства и шест загуби.

Милан: Менян, Калюлю, Тиау, Томори, Салемакерс, Бенасер, Крунич, Ернандес, Диас, Леао, Жиру

Салернитана: Очоа, Данилюк, Гьомбер, Пирола, Мацоки, Кулибали, Бохинен, Брадарич, Кандрева, Кастанос, Диа

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages