Манчестър Сити приема РБ Лайпциг на „Етихад Стейдиъм“ в интригуващ реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига. „Червените бикове“ устояха на натиска на „гражданите“ преди три седмици и двата отбора завършиха 1:1 на „Ред Бул Арена“, оставяйки всичко за реванша.

За последно „гражданите“ отпаднаха в тази фаза на Шампионската лига през сезон 2016/17, когато бяха отстранени от Монако. Сити може да изравни рекорда на Арсенал, датиращ отпреди 14 години, за най-много мачове на английски тим без загуба у дома в Шампионската лига. В момента серията на „гражданите“ без поражение на „Етихад Стейдиъм“ в турнира възлиза на 23 мача, като в 21 от тях Сити постигна победи. РБ Лайцпиг обаче няма загуба в пет поредни срещи в Шампионската лига.

Джосеп Гуардиола е направил само една промяна в сравнение с двубоя с Кристъл Палас през уикенда. Кевин Де Бройне се завръща сред титулярите за сметка на Фил Фоудън. Рияд Марез, който вкара гола за "гражданите" в първия мач с РБ (Лайпциг), е на пейката.

TEAM NEWS ✨

XI | Ederson, Stones, Akanji, Dias, Ake, Rodrigo, De Bruyne, Gundogan (C), Bernardo, Grealish, Haaland

SUBS | Ortega Moreno, Carson, Walker, Phillips, Laporte, Alvarez, Gomez, Mahrez, Perrone, Foden, Palmer, Lewis#ManCity pic.twitter.com/J1EMKy6Mpb

— Manchester City (@ManCity) March 14, 2023

Марко Розе също е предприел само една корекция от двубоя с Борусия (Мьонхенгладбах). Андре Силва сяда на пейката, а като титуляр започва Кевин Кампъл.

Манчестър Сити: Едерсон, Стоунс, Аканжи, Диаш, Аке, Родриго, Де Бройне, Гюндоган, Силва, Грийлиш, Холанд

РБ (Лайпциг): Бласвих, Хендрикс, Орбан, Гвардиол, Раум, Леймер, Кампъл, Собослай, Айдара, Форшберг, Вернер

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe