Мениджърът на Манчестър Сити - Джосеп Гуардиола, коментира успеха на отбора си срещу РБ Лайпциг със 7:0 в реванша от 1/8-финалите на Шампионската лига. В изказването си след мача испанският специалист специално похвали нападателят на отбора Ерлинг Холанд, който имаше основна заслуга за разгромния успех, отбелязвайки пет гола.

"Това беше наистина добро представяне на всеки един играч от първата до последната минута. Играхме страхотно както с топката, така и без нея. Ерлинг беше прекрасен, но и всички останали показаха изключителна игра. Пет гола за 60 минути! Фантастичен човек, огромен талант. Той е роден победител, много е добър”, коментира Гуардиола, цитиран от ВВС.

GUARDIOLA 💬 "Haaland es un hombre que vive feliz. Su estado de ánimo en el vestuario siempre es de felicidad".

Les declaraciones completas del técnico del City 👇https://t.co/NgZoZDpMt0

— Manchester City (@ManCityES) March 15, 2023

Испанският специалист говори още и за това защо през предишните сезони големият триумф в Шампионската лига все се изплъзваше на Манчестър Сити. Той посочи, че това в никакъв случай не се е дължало на голова немощ.

“Причината е, че допускахме много голове. Вкарахме четири гола срещу Реал Мадрид, шест срещу Монако и четири срещу Тотнъм. Тоест, ние отпадахме толкова често, не защото не можехме да вкарваме. Сега мисля, че момчетата се защитават много добре”, каза Гуардиола.

В момента Манчестър Сити се бори на три фронта едновременно. Освен в Шампионската лига, “гражданите” имат да играят 1/4-финал и в турнира за ФА Къп, където на 18 март (събота) ще срещнат напълно преодолим съперник в лицето на Бърнли, а междувременно в Премиър лийг изостават на 5 точки от лидера Арсенал.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago