По леко конфузен начин е започнал разговорът между Хасан Салихамиджич и Томас Тухел, на който треньорът е приел да стане наставник на Байерн (Мюнхен). Спортният директор разкри, че това се е случило във вторник вечер.

“Звъннах му и Томас директно каза: “Какво искаш?”. “Ако не ти се говори, затвори”, му отговорих аз”, обясни Салихамиджич.

Бившият мениджър на Челси замени Юлиан Нагелсман, който беше уволнен в петък.

“В понеделник, ден след загубата с 1:2 от Байер (Леверкузен), седнахме с Оливер Кан, за да обсъдим случилото се - разказа още Брацо. - До този момент не бяхме говорили за нов треньор. Искахме да бъдем зад Юлиан до последно. Но трябва да се гледат и анализират фактите. Когато видиш, че нещата тръгват надолу, трябва да реагираш. Осъзнахме, че се нуждаем от нов треньор, който е натрупал опит и зад граница. Така във вторник се видяхме с Томас и разговорът ни протече добре като цяло. Всички сме професионалисти”.

След това Салихамиджич се обърна директно към стоящия на пресконференцията до него Тухел: “Искам да ти благодаря, защото още от началото прояви готовност (да се захванеш с Байерн - б.р.). Говорихме си много за футбол и през следващите дни договорихме нещата с агента му.”

“Бяхме убедени, че искаме единствено Томас. Не сме обсъждали други имена. Когато Тухел прие офертата, се свързахме с Нагелсман, за да уредим среща с него”, продължи Салихамиджич.

Спортният директор потвърди, че преди години (през 2018 г. - б.р.) Байерн е искал Тухел за треньор, но тогава нещата не са се получили.

“Бяхме в постоянна връзка с футболистите на Байерн, а те са искрени. Забелязахме, че нещата при Юлиан не вървят и те не показваха най-доброто си. Нагелсман е топ треньор, но между него и състезатели нещо не се получаваше вече”, завърши Салихамиджич.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago