Испания посреща Норвегия в най-интересния мач тази вечер от групa “A” на квалификациите за Евро 2024. Срещата ще се играе на стадион “Ла Росаледа“ в Малага.

Новият наставник на “Ла Фурия“ Луис де ла Фуенте залага на почти изцяло обновен състав, като в сравнение със загубения с дузпи мач с Мароко от Мондиала в Катар има цели седем промени. Специалистът няма да може да използва контузените Педри и Жерар Морено.

🚨 OFICIAL | ¡¡ESTOS SON NUESTROS 𝗢𝗡𝗖𝗘!!

👥 Esta es la alineación oficial que ha elegido Luis de la Fuente para su debut con la Selección española.

🙌🏻🇪🇸 ¡¡Queremos empezar con buen pie nuestro camino a la @EURO2024!!#VamosEspaña | #EURO2024 pic.twitter.com/gTRAUOfaAh

— Selección Española de Fútbol (@SEFutbol) March 25, 2023

Испания ще действа във формация 4-2-3-1, като Кепа застава на вратата на Испания, като пред него ще действат Дани Карвахал, Начо, Аймерик Лапорт и Алехандро Балде. Като опорни полузащитници ще действат Родри и Микел Мерино, а в предни позиции ще играят Дани Олмо, Яго Аспас и младата звезда на Барселона Гави. На върха на атаката застава новият капитан на “Ла Фурия“ Алваро Мората. От изброените футболисти като титуляри в злополучния мач с Мароко бяха само Лапорт, Родри, Гави и Олмо.

В отсъствието на голямата си звезда Ерлинг Холанд, атаката на Норвегия ще води играещият в испанския Реал Сосиедад Александър Сьорлот, подпомаган от играещите на Острова Сандер Берге и Мохамед Елиунуси..

ИСПАНИЯ: Кепа; Карвахал, Начо, Лапорт, Балде; Родри, Мерино; Олмо, Аспас, Гави; Мората

НОРВЕГИЯ: Ниланд; Педерсен, Страндберг, Йостигор, Мелинг; Йодегор, Берг, Аурснес; Берге, Сьорлот, Елиунуси

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages