Днешната квалификация между Англия и Украйна е първа среща за гостуващия тим по пътя към Германия’24. И този мач на “Уембли” обаче ще мине под знака на войната на украинска територия, където вече повече от година местните жители се борят с руските нашественици.

Обикновените за почти всички останали квалификационни двубои са истинско изпитание за украинците. Тяхното пътуване за Лондон за този двубой започна осем дни по-рано, напомня “Дейли Мейл”.

Миналата събота двама от домакините на националния отбор натовариха екипировката на специален бус в Киев и с него потеглиха към намиращия се на близо 720 км полски град Жешов.

Ден по-късно, в неделя (19 март), четирима футболисти от Динамо (Киев) и един от Олександрия, заедно с треньорския щаб, медицинския екип и служители на федерацията, потеглиха от столицата с влак към Полша. Заради военните действия граждански полети от Киев няма, заради което влакът е често използван. Дори президентът на САЩ Джо Байдън заложи на него при скорошното си посещение в украинската столица.

Пътят с влак до съседна Полша отне 12 часа на споменатите вече членове на националния тим.

От граничния град Пшемишъл те се качиха на рейс до Жешов, където ги чакаха домакините и десетима от националите от Шахтьор (Донецк), Днипро-1 и ще един от Олександрия. Тези последните стигнаха до Жешов с влак от Лвов, който потегли в 05:00 часа.

Чак когато всички се събраха в Жешов, се качиха на самолет до Лондон. Там ги очакваха десетима футболисти, които играят в чужбина. Отборът беше настанен в хотел до базата на Брентфорд, на която тренира от вторник насам.

Първото домакинство на Украйна от европейските квалификации е насрочено за 19 юни срещу Малта, но все още не се знае къде ще се състои.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe