Франция изигра труден мач при гостуването си на Ирландия, но в крайна сметка успя да победи с минималното 1:0 в Дъблин. Успехът изстреля “петлите” еднолично на първо място в класирането на група “В” от квалификациите за Евро 2024 в Германия, а селекционерът Дидие Дешан остана доволен от характера, който проявиха неговите играчи в критичните моменти от мача.

“Имахме тежка програма, идвайки тук след мача с Нидерландия в петък. Изправихме се срещу свеж противник, който имаше сериозна подкрепа на феновете зад себе си. Може и да не играхме така добре, както ни се искаше, но трябва да отдадем заслуженото на Ирландия, която се защитаваше отлично. Не създадохме много положения, но в крайна сметка направихме това, което трябваше, за да спечелим. Щастлив съм и се гордея с отбора”, сподели Дешан след края на мача.

Дешан отличи специално и вратарят Майк Менян, който имаше ключови изяви в мача.

"Благодарен съм на Майк, заради него успяхме да задържим трите точки", коментира френският селекционер.

Didier Deschamps praises Mike Maignan for his game-changing save at the death for France:

"Thanks to him, we kept all three points. That's Mike."https://t.co/mpxLtBfhrj

— Get French Football News (@GFFN) March 27, 2023

“Петлите” ще изиграят следващите си мачове от квалификациите за Евро 2024 през юни, когато ще гостуват на Гибралтар и ще домакинстват на Гърция.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago