Днес предстои да се изиграят последните седем срещи от квалификациите за Евро 2024 за този месец, като следващите битки за място на европейските финали ще са чак през лятото. Сред мачовете като най-интересни се открояват двубоите Шотландия - Испания и Турция - Хърватия.

Срещата от група “А” на “Хемпдън Парк” между шотландците и “Ла Фурия” определено приковава погледите предвид факта, че двата тима започнаха ударно квалификациите и спечелиха първите си срещи с три чисти гола. С два гола срещу Кипър за Шотландия се отличи влезлият като резерва Скот Мактоминей. “Гайдарите” обаче ще са без контузилия се Че Адамс. Новият наставник на Испания Луис де ла Фуенте започна обновяването на тима успешно с победата над Норвегия и ще иска да спечели и втория си официален мач. Страхотно включване за испанците направи нападателят на Еспаньол Хоселу, който реализира два гола срещу норвежците в дебюта си, след като влезе от пейката.

В най-ранния мач за деня от същата група Грузия посреща Норвегия. Грузинците, водени от намиращия се в отлична форма Хвича Кварацхелия, ще са амбицирани да започнат кампанията си с успех пред собствена публика. Норвежците пък са притиснати до стената след тежката загуба от Испания, въпреки че не играха толкова лошо и пропуснаха своите шансове. Те отново ще бъдат без голямата си звезда Ерлинг Холанд.

В група “D”  предстои горещо балканско дерби в Бурса между старите познайници Турция и Хърватия. Турците започнаха добре квалификациите, след като направиха пълен обрат срещу Армения в Ереван и ще искат да продължат позитивното си начало. Хърватите допуснаха късен гол в домакинството си с Уелс и изпуснаха трите точки. В другия мач от групата пък уелските “дракони” са домакини на Латвия.

Група “I”  ще предложи цели три двубоя. Швейцария започна кампанията си със страховита победа с 5:0 като гост на Беларус, като днес тимът ще е домакин на Израел, който измъкна равен от коравите косовари. Отборът на Румъния, който спечели първия си мач от квалификациите срещу аутсайдера Андора, пък посреща белорусите и със сигурност ще търси втора победа. Косово е домакин на андорците в третата среща от групата.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe