Старши треньорът на Марсилия Игор Тудор смята, че Килиан Мбапе е най-добрият футболист в света. Хърватският специалист даде интервю за “Екип”, в което направи и интересен паралел между нивото на Лига 1 и Серия “А”, където беше начело на Удинезе и Верона. 

“Когато ПСЖ иска да побеждава, го прави. Изпитвам огромно уважение към Меси и според мен той е най-добрият футболист в света за всички времена, Неймар също е много силен, но в момента Мбапе е над всички. Без него парижани не са същият отбор. В негово отсъствие ги победихме за Купата на Франция, но след това, вече с Мбапе, а и с друга мотивация, ПСЖ ни срази”, коментира Тудор. 

“В Италия няма аналог на Пари Сен Жермен, който превъзхожда и Интер, и Ювентус. От гледна точка на съставите, в Серия “А има три или четири отбора, които са по-силни от тези в Лига 1, заемащи същите позиции, но от шесто място надолу, по-добри са тимовете във Франция. Ако Страсбург играе с Емполи, ще спечели. Ако Реймс се изправи срещу Специя, ще победи. Това са отбори, които разполагат с по-няколко футболисти от сериозна класа. А треньорът на Интер, например, едва ли би взел някого от Емполи или Специя”, обясни бившият хърватски национал. 

Marseille coach Igor Tudor compares Ligue 1 and Serie A:

"There is much more pace in France."https://t.co/NX5VfAF4uK

— Get French Football News (@GFFN) March 29, 2023

“В Италия се оставя много повече пространство. Друга разлика е, че във Франция темпото на игра е по-високо. Тук има повече млади и атлетични футболисти. Щом английските клубове клупуват играчи от Лориен, а не от Серия “А”, значи има причина”, каза още Тудор. 

Марсилия заема второ място в класирането на Лига 1, като изостава на 7 точки от ПСЖ.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago