Манчестър Сити и Ливърпул подновяват голямото си съперничество от последните години със сблъсък на „Етихад Стейдиъм“, който е част от 29-ия кръг на Премиър лийг. През миналия сезон двата отбора до последно водеха люта битка за титлата, но сега целите им са различни. "Гражданите" не могат да си позволят да губят повече точки, защото в момента изостават на осем от лидера Арсенал, въпреки че имат и мач по-малко от "топчиите". Тимът на Джосеп Гуардиола бе в много добра серия преди паузата за националните отбори, след като постигна шест поредни победи, в които отбеляза 23 гола и допусна само едно попадение. Ливърпул пък води тежка битка за място в топ 4. В момента мърсисайдци изостават на седем точки от Тотнъм, но са и с два мача по-малко от "шпорите". Нюкасъл също е пред "червените", като "свраките" имат аванс от пет точки при равен брой изиграни срещи. От 1-ви до 9-и април включително тимът на Юрген Клоп трябва да гостува последователно на Манчестър Сити и Челси и да приеме Арсенал. Тези три мача са от ключово значение за отбора.

Днешният двубой е четвъртата среща между Манчестър Сити и Ливърпул през този сезон. Мърсисайдци спечелиха две от тях, след като триумфираха във финала за "Къмюнити Шийлд" и в първия мач за първенството. През декември обаче Манчестър Сити спечели с 3:2 на 1/8-финалите на Купата на лигата.

Голямата новина в състава на шампионите е, че голмайсторът на отбора Ерлинг Холанд, който вече има 42 гола за Манчестър Сити от началото на сезона, девет от които в последните три мачa, не е в групата за днешния сблъсък заради контузията в слабините, която получи още в срещата с Бърнли и заради която не тренира по време на паузата за националните отбори. Вместо него започва Хулиан Алварес, който ще бъде подпомаган по фланговете от Рияд Марез и Джак Грийлиш. Джон Стоунс и Нейтън Аке са крайните бранители в схемата на Джосеп Гуардиола.

Today's headliners are in the building! 📍#ManCity pic.twitter.com/kHEjaxKgwm

— Manchester City (@ManCity) April 1, 2023

В състава на Ливърпул има две промени в сравнение с последния мач на отбора, който бе срещу Реал Мадрид на „Сантиаго Бернабеу“. Джеймс Милнър и Дарвин Нунес са заменени от Джордан Хендерсън и Харви Елиът. Диого Жота, Коди Гакпо и Мохамед Салах оформят нападателното трио. Луис Диас, който поднови тренировки, не е достатъчно подготвен, за да попадне в групата за днешния сблъсък. 

📍 Etihad Stadium arrivals#MCILIV pic.twitter.com/tQ8rn9KC48

— Liverpool FC (@LFC) April 1, 2023

Манчестър Сити: Едерсон, Стоунс, Аканжи, Диаш, Аке, Родри, Гюндоган, Де Бройне, Грийлиш, Марез, Алварес

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Елиът, Гакпо, Жота, Салах

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe