Шефът на Ла Лига Хавиер Тебас е изпратил фалшиви доказателства в Кралската прокуратура по “случая Негрира”, твърди каталунското издание La Vanguardia. Всекидневникът излиза с новината, че Тебас е изпратил документи, които пряко засягат в скандала бившите президенти на каталунците Джосеп Мария Бартомеу и Сандро Росел, но всъщност те се отнасят до друг казус, които се съотнася към бившия президент Анхел Мария Вилар и предполагаемо отклоняване на средства от испанската футболна федерация.

La Vanguardia твърди, че Тебас е използвал документи, написани на ръка от Хосеп Контрерас, бивш директор на Барселона, който вече е починал. На 22 февруари в прокуратурата са постъпили ръкописни документи, като част от доказателствения материал, в които ги има бившите президенти. Семейството на Контрерас е отрекло тези имена на бившите президенти Джосеп Мария Бартомеу и Сандро Росел.

La Vanguardia твърди, че семейството на Контрерас е потвърдило, че всъщност става дума за Емилио Роман, адвокат на Контрерас, Рамон Росел, счетоводител на неговите компании и Хосеп Мария, който е бивш служител на Banca Catalana, и нямат нищо общо с бившите президенти.

Кралската прокуратура и данъчните власти продължават да разследват “случая Негреира”, в който ръководството на каталунците в период от 17 години е изплатило над 7 милиона евро на Хосе Мария Енрикес Негреира докато е заемал позицията заместник шеф на местната съдийска комисия. Шефовете на Барселона вече потвърдиха истинността на тези твърдения, но отрекоха да са били замесени в опити за влияние на реферите, а твърдят, че тези пари са били превеждани за доклади за конкретни съдии и тяхното поведение. Също така от “Камп Ноу” са плащали сумите, за да си осигурят равнопоставеност, тъй като са се чувствали ощетени, твърдят още от лагера на каталунците.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages