Челси и Ливърпул се превърнаха в разочарованията на сезона. Слабата игра на мърсисайдци му попречи да се бори за трофеи, а ситуацията при лондончани е още по-тежка. Лошите резултати доведоха до смяна на треньора и Греъм Потър бе уволнен по-малко от седем месеца след пристигането си на "Стамфорд Бридж". Днес тимът ще бъде воден от временния наставник Бруно Салтор.

Шансовете и на двата тима да стигнат до топ 4 са минимални, а с всеки изминал кръг намаляват и шансовете им да играят в евротурнирите следващия сезон. Ливърпул е осми, като има 4 точки повече от днешния си съперник, който е 11-ти.

Бруно Салтор залага на същата схема, на която Потър разчиташе напоследък, с трима в центъра на защитата. Уесли Фофана е възстановен и е сред титулярите. Там е и Н'Голо Канте, който в събота игра в официален мач за първи път от август. Рийс Джеймс заменя Рубен Лофтъс-Чийк като десен халф-бек.

Chelsea e Liverpool escalados! Kanté de volta ao time dos Blues. Klopp mexeu bastante na escalação dos Reds. #PremierLeagueNaESPN pic.twitter.com/OtmPLwfxnb

— Paulo Andrade (@_paulo_andrade_) April 4, 2023

Юрген Клоп е направил шест промени от загубата от Манчестър Сити. Той е сменил почти изцяло защитата. Като титуляри излизат Джо Гомес, Матип и Цимикас за сметка на Александър-Арнолд, Робъртсън и Ван Дайк, който не е в групата. Мохамед Салах е оставен на резервната скамейка, заедно с Коди Гакпо, а техни заместници в атака са Дарвин Нунес и Роберто Фирмино. В халфовата линия промяната е само една - на мястото на Харви Елиът ще играе Къртис Джоунс.

ЧЕЛСИ - ЛИВЪРПУЛ

ЧЕЛСИ: Кепа, Джеймс, Фофана, Кулибали, Кукурея, Чилуел, Канте, Ковачич, Енцо Фернандес, Жоао Феликс, Хавертц
ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Гомес, Матип, Конате, Цимикас, Фабиньо, Хендерсън, Джоунс, Фирмино, Нунес, Жота

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago