Ювентус и Интер се изправят един срещу друг в първи мач от полуфиналите в турнира за Купата на Италия. "Бианконерите" са в значително по-добра форма, а освен това спечелиха и двата сблъсъка срещу "нерадзурите" в Серия "А" през настоящия сезон - 2:0 в Торино и 1:0 в Милано. 

Юве стигна до победата в 8 от последните си 9 мача във всички турнири и възроди надеждите си за класиране в Шампионската лига. Интер е на другия полюс и през уикенда регистрира трета поредна шампионатна загуба, след която се смъкна на 4-ата позиция в подреждането. Старши треньорът Симоне Индзаги получи ултиматум от ръководството и евентуален провал днес може да доведе до уволнението му.

При победата над Верона (1:0) наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри даде почивка на част от титулярите, които днес се завръщат в състава. Атаката води Душан Влахович, подкрепян от Анхел Ди Мария. По двата фланга ще действат Хуан Куадрадо и Филип Костич, а тримата защитници пред Матия Перин са Данило, Бремер и Гати.

Partiamo così ⚪️⚫️#CoppaItaliaFrecciarossa 🏆 #JuveInter pic.twitter.com/jYMyvDiIDY

— JuventusFC (@juventusfc) April 4, 2023

Интер отново ще е без контузените Милан Шкриняр и Хакан Чалханоолу. В предни позиции този път започват Лаутаро Мартинес и Един Джеко вместо разочаровалите срещу Фиорентина Ромелу Лукаку и Хоакин Кореа. На вратата е Самир Ханданович, а защитното трио съставят Данило Д'Амброзио, Франческо Ачерби и Алесандро Бастони. В средата на терена ще се разчита на Николо Барела, Марсело Брозович и Хенрих Мхитарян. 

Gli 1️⃣1️⃣ ⚫🔵 di #JuventusInter 💪

Powered by @play_eFootball #ForzaInter #CoppaItaliaFrecciarossa pic.twitter.com/huQg3nQ8DK

— Inter (@Inter) April 4, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe