Снощното Дерби на Италия между Ювентус и Интер от полуфиналите на Купата на Италия завърши при 1:1, но нито резултатът, нито играта на двата тима привлече вниманието на медиите и футболната общественост в страната. Всички водещи спортни издания на Апенините акцентираха върху грозните сцени на терена в последните секунди на мача, когато бяха раздадени цели три червени картона.

Всичко започна с изравнителния гол на Ромелу Лукаку от дузпа в самия край на двубоя. Белгиецът реши да отпразнува попадението си с красноречив жест за тишина, отправен към агитката на домакините, като след това заяждането му с феновете продължи. Поради тази причина главният съдия му показа втори жълт и съответно червен картон. Оказа се, че тази реакция на нападателя е била като отговор на расистки обиди към него от страна на привържениците по време на двубоя.

Lukaku scores, celebrates the way he always does, shouts two things against the racists slurs against him, he’s the first to leave the penalty area. The referee who hasn’t seen anything runs after him to give him a yellow? Why? pic.twitter.com/dx54CsUKbs

— Siavoush Fallahi (@SiavoushF) April 4, 2023

Това обаче беше само началото на напрежението в последните моменти от срещата. Докато част от играчите на Интер се разправяха с Давиде Маса заради изгонването на своя съотборник, Хуан Куадрадо отиде да поиска сметка от Лукаку, който го изблъска. Колумбиецът не му остана длъжен и на свой ред също го избута. Реферът видя това и веднага показа жълт картон на играча на Ювентус.

Romelu Lukaku, Samir Handanović and Juan Cuadrado were all shown red cards in the Coppa Italia semifinals following Lukaku's 95th-minute equalizer 🫢 pic.twitter.com/GHm4XUnhmR

— B/R Football (@brfootball) April 4, 2023

Още известно време имаше разногласия между играчите на двата тима, но постепенно те утихнаха и Маса успя да даде последен съдийски сигнал. Въпреки това се стигна до нови сблъсъци между футболистите, след като секунди по-късно именно Куадрадо се скара със Самир Ханданович, като впоследствие се появиха кадри, че южноамериканецът дори си е позволил да удари противниковия вратар. Затова съдията му показа червен картон, като направи същото и с Ханданович. Едва тогава грозните сцени на терена приключиха.

Togliete tutte le stelle stadium e datele a Juan #Cuadrado #tiamo #JuveInter pic.twitter.com/8wlZseT9wW

— JuanMioCapitanoJu (@barbajju_ju) April 4, 2023

Така на реванша на “Джузепе Меаца” на 26 април Интер ще бъде без Лукаку и Ханданович, а за Ювентус ще бъде наказан Куадрадо.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages