Президентът на Roc Nation Sports International Майкъл Йормарк публикува изявление в Туитър, в което поиска извинение от Ювентус за расистките обиди от фенове на тима срещу Ромелу Лукаку по време на снощното реми 1:1 на “бианконерите” в дербито с Интер. Както е известно, белгийският нападател е сред клиентите на мениджърската агенция.

“Тазвечершните расистки подмятания спрямо Ромелу Лукаку от фенове на Ювентус в Торино бяха повече от презрителни и не могат да бъдат приети.  Ромелу вкара дузпа в края на мача. Преди, по време и след дузпата, той беше обект на враждебни и отвратителни расистки ругатни. Ромелу се зарадва по същия начин, по който го е правил при предишни свои голове. Реакцията на рефера беше да покаже жълт картон на Ромелу. Ромелу заслужава извинение от Ювентус и очаквам лигата веднага да осъди поведението на тази група привърженици на Ювентус. Италианските власти трябва да използват тази възможност, за да се преборят с расизма, вместо да наказват жертвата на насилието. Убеден съм, че футболният свят споделя същото мнение”, написа Йормарк.

A statement from the President of Roc Nation Sports International, Michael Yormark on tonight’s incident involving Romelu Lukaku pic.twitter.com/VSrNOupwdh

— Roc Nation Sports International (@RocNationSI) April 4, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago