Феновете на Осасуна отпразнуваха подобаващо класирането на тима си за финала за Купата на краля. Снощи отборът на Ягоба Арасате се класира драматично след продължения, като отстрани Атлетик (Билбао) на “Сан Мамес”.

Хиляди фенове чакаха Осасуна на площад "Кастийо" в Памплона, за да отпразнуват класирането си на любимците си на финала. Вълнението сред тях бе огромно и нямаше никакво значение, че тимът се прибра в ранните часове на сутринта, и то в работен ден. Привържениците бяха там и празнуваха заедно с отбора и треньорския щаб.

🍍 Somos un equipo. pic.twitter.com/EoY52YEIT1

— C. A. OSASUNA (@Osasuna) April 5, 2023

Играчите на тима взеха микрофона и се обърнаха към феновете. "Благодаря на всички, че ни подкрепяте. Ще се видим на финала в Севиля. Всички вие ни трябвате, за да спечелим този ши**н финал. Напред, червени!”, куфееше капитанът Давид Гарсия.

🔴🔵 CLUB ATLÉTICO OSASUNA

👉 ¡Ya estamos aquí, Pamplona! pic.twitter.com/D9mGwrtJkt

— C. A. OSASUNA (@Osasuna) April 5, 2023

Това е едва вторият път, в който Осасуна достига финала в турнира за Купата, след като през 2005 г. тимът загуби с 1:2 от Бетис. Сега съперник на памплонци ще бъде някой от грандовете на испанския футбол - Барселона или Реал Мадрид, които днес ще определят другия финалист.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago