Барселона посреща Реал Мадрид от 22:00 часа в реванша помежду им от полуфиналите за Купата на краля. Каталунците спечелиха първия мач с 1:0 и са в ролята на фаворит за класиране на финала. Място в директния спор за трофея вече си осигури тимът на Осасуна, който снощи елиминира Атлетик Билбао след продължения.

Това ще е петото и последно за сезона издание на Ел Класико. В предишните 4 Барса записа три поредни победи, включително с 2:1 ная "Камп Ноу" само преди две седмици, когато на практика си гарантира титлата в Ла Лига. Реал отстъпи на каталунците и въф финала за Суперкупата на Испания, а днес ще се опита да спре "блаугранас" към требъл на домашната сцена.

По традиция кралският клуб обяви стартовия си състав цели два часа преди началото на двубоя. В 11-те на Карло Анчелоти няма изненади. Атаката ще води Карим Бензема, а по двата фланга ще му помагат Винисиус Жуниор и Родриго. Тримата в средата на терена са Лука Модрич, Тони Кроос и Федерико Валверде, а в центъра на защитата започва Дейвид Алаба, който за последно беше титуляр в реванша от осминафиналите на Шампионската лига срещу Ливърпул. Другите бранители пред Тибо Куртоа са Даниел Карвахал, Едер Милитао и Едуардо Камавинга. 

📋✅ ¡Nuestro 𝗫𝗜 inicial para #ElClásico!
🆚 @FCBarcelona_es@UnicajaBanco | #CopaDelRey pic.twitter.com/lRri7ZJNqH

— Real Madrid C.F. (@realmadrid) April 5, 2023

"Лос бланкос" не са играли финал за Купата на краля от 2014 година, когато надвиха в спора за трофея именно Барселона. Оттогава "лос кулес" стигнаха до финала в надпреварата още 6 пъти. Каталунците са вдигали купата рекордните 31 пъти, като за последно ликуваха през 2021 година след успех с 4:0 над Атлетик Билбао. 

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages