Изминалото дерби между Ювентус и Интер от полуфиналите за Купата на Италия е можело да бъде спряно заради расистките скандирания по адрес на Ромелу Лукаку. Това е мнението на председателя на Съдийската комисия в страната Джанлука Роки във връзка с инцидентите в края на срещата в Торино.

Тогава Лукаку изравни за 1:1 от дузпа, след което провокира тифозите на домакините. Той получи втори жълт картон за жест, с който призова запалянковците на “бианконерите” да замълчат. Всичко това доведе до меле между футболистите, в резултат на което бяха показани още два червени картона - на Хуан Куадрадо и на Самир Ханданович.

Според Джанлука Роки нападателят на Интер е трябвало да сезира главния рефер Давиде Маса за расистките обиди по свой адрес, което най-вероятно е щяло да доведе до спиране на двубоя, както изисква протоколът в такива случаи. Белгиецът обаче не го е направил. Също самият арбитър не ги е чул.

Иначе Роки отбелязва, че главният съдия се е справил добре с дербито. В доклада на Маса пък пише, че вторият жълт картон на Лукаку е показан заради жеста му, съпътстван от думите “Muti, muti” (млъквайте - от италиански), което също се наказва с официално предупреждение, отбелязва “Гадзета дело спорт”.

UNBELIEVABLE!

Chief of Italian refs commission Gianluca Rocchi justified the sanction towards Lukaku for “provoking opposite fans” when he actually replied to racist chants.

This is the ultimate shame on #JuveInter.

An enormous damage to Serie A image pic.twitter.com/IYtFBCyJhc

— Tancredi Palmeri (@tancredipalmeri) April 5, 2023

Реваншът в Милано е 26 април.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago