Томас Тухел пое Байерн (Мюнхен) на 24 март, след уволнението на предишния наставник Юлиан Нагелсман. Още при идването си на "Алианц Арена" наставникът е съставил свой план, който да следва, за да положи основите на нова славна ера за баварците, разкрива "Билд". Ето и кои са първите три стъпки в този план:

1. На първо място Тухел ще се съсредоточи върху настоящия състав и ще опита да постигне максималното с предоставения му отбор до края на сезона.

2. През това време специалистът ще направи пълна оценка на играчите, с които разполага и ще прецени кои от тях се вписват в неговата философия и кои ще бъдат освободени. Така той ще е наясно и от какви играчи ще се нуждае за лятната селекция.

3. Третата стъпка ще бъде постепенно да започне да налага своята философия на работа, която ще продължи да развива и отвъд този сезон и с която ще остави своя отпечатък върху клуба.

Макар да познава повечето играчи в Байерн, очевидно Тухел все още се ориентира в ситуацията и търси правилните позиции на отделните футболисти. В следващите седмици ще проличи по-добре в каква посока той ще иска да поведе тима и какво може да се очаква от лятната селекция на германския гранд.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago