Интер не успя да спечели гостуването си на Салернитана, въпреки че доминираше през целия мач и създаде доста положения. Робин Госенс откри резултата в шестата минута, а в последната минута от редовното време бившият играч на “нерадзурите” Антонио Кандрева изравни. Гостите на два пъти удариха гредите чрез Ромелу Лукаку и Николо Барела и пропуснаха още няколко добри възможности.

Неаполитанци бяха сериозно затруднени от съперника, но Лече записа шеста поредна загуба. Въпреки тази негативна поредица тимът на Марко Барони е на осем точки над зоната на изпадащите.

Наполи започна колебливо двубоя и първата по-сериозна ситуация бе пред неговата врата. След центриране топката бе свалена към Малех, който стреля от въздуха, но Мерет направи блестящо спасяване. Лече бе доста агресивен в първата част на двубоя и пресата на домакините притесняваше съперника. Въпреки това тимът на Спалети успя да поведе в 18-ата минута. Центриране на Ким бе засечено по отличен начин от Ди Лоренцо с глава и резултатът бе открит. Ситуацията дълго бе разглеждана с ВАР поради съмнения за засада, но попадението бе признато.

Голът спря устрема на Лече и гостите имаха инициативата за определен период. Удар на Лосано бе отразен от Фалконе. В друга ситуация отново мексиканецът завърши атака на Наполи. Той бе изведен от Кварацхелия, но Баскирото го блокира.

Sofferenza e fatica 😮‍💨
Ma il Napoli fa un altro passo verso lo scudetto 🏆🔵#LecceNapoli #SerieATIM #DAZN pic.twitter.com/1RsVNrCsPo

— DAZN Italia (@DAZN_IT) April 7, 2023

Домакините стартираха силно и втората част и след центриране на Ди Франческо топката стигна до Уден, който се измъкна от защитата, но ударът му от воле прати топката в ръцете на Мерет. Лече обаче стигна до изравнително попадение в 52-ата минута. След центриране от фал Сисей нацели горната греда, топката стигна до Ди Франческо, който се завъртя и я прати в мрежата. Това бе първи гол за домакините след пет поредни мача без попадение.

Тимът на Марко Барони продължи да играе добре, но си отбеляза нелеп автогол в 64-ата минута. След центриране отляво Гало върна с гърди към вратаря, но Фалконе не очакваше подаването и позволи на топката да мине през ръцете му. Веднага след гола Спалети направи двойна смяна и Ндомбеле и Симеоне влязоха в игра на мястото на Распадори и Лозано. Аржентинският нападател обаче не успя да завърши мача и 10 минути преди края бе сменен принудително.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago