Ливърпул приема на „Анфийлд“ лидера във временното класиране на Премиър лийг Арсенал. Мърсисайдци са в серия от четири поредни мача във всички турнири без победа, като последната такава бе историческият успех със 7:0 над Манчестър Юнайтед. „Топчиите“ пък спечелиха предишните си седем срещи в Премиър лийг, като последното поражение на отбора бе в дербито с Манчестър Сити.

Арсенал традиционно играе трудно на този стадион, където спечели за последно през 2012 година – двубой, в който Микел Артета бе на терена. Освен това лондончани през миналия сезон бяха разгромени с 0:4 на на "Анфийлд". Головата разлика в последните шест сблъсъка между двата отбора на този митичен стадион е 22:4 в полза на мърсисайдци. Арсенал обаче е най-добрият гост в лигата през настоящата кампания, а в допълнение победи с 3:2 Ливърпул на „Емиратс“ в първия мач между двата отбора през сезона.

Юрген Клоп е направил пет промени в сравнение нулевото равенство с Челси. Вирджил Ван Дайк, който пропусна мача на „Стамфорд Бридж“ заради болест, се завръща в центъра на защитата. Трент Александър-Арнолд, Анди Робъртсън, Коди Гакпо и Мохамед Салах също се завръщат сред титулярите. Тиаго Алкантара е възстановен от своята контузия, но остава на пейката за началото.

The Reds to take on Arsenal 👊#LIVARS

— Liverpool FC (@LFC) April 9, 2023

Микел Артета е извършил една корекция от двубоя с Лийдс. Букайо Сака започва за сметка на Леандро Тросар. Габриел Жезус и Габриел Мартинели са другите двама офанзивни играчи във формацията на гостите.

⚫️ 𝗧𝗘𝗔𝗠𝙉𝙀𝙒𝙎 ⚡️️

🧱 White at the back
🔙 Saka returns
💪 Jesus in attack

Let’s do this - together! pic.twitter.com/n7mlX1qjQC

— Arsenal (@Arsenal) April 9, 2023

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Джоунс, Салах, Жота, Гакпо

Арсенал: Рамсдейл, Уайт, Холдинг, Габриел, Зинченко, Партей, Джака, Йодегор, Сака, Жезус, Мартинели

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago