Панатинайкос се наложи с 2:0 над Олимпиакос в централния сблъсък от четвъртия кръг на плейофите за титлата в Гърция. "Детелините" стигнаха до успеха с попадение на Андраж Шпорар и автогол на Юсеф Ел Араби. По този начин ПАО събра 69 точки и дели първото място с АЕК, а Олимпиакос е трети с 63 пункта.

Панатинайкос поведе в 28-ата минута, когато Шпорар използва много груба грешка на Сократис Папастатопулос и отблизо прати топката в мрежата. Малко по-късно центриране от корнер изненада Ел Араби и топката се отклони от него, след което спря в мрежата на Олимпиакос. През второто полувреме "червено-белите" не успяха да върнат интригата и значително намалиха шансовете си да ликуват с титлата.

АЕК очаквано спечели домакинството си на Арис. Отборът на Матиас Алмейда се наложи с 3:1, но трябваше да чака до последните 10 минути, за да реши нещата в своя полза. В герой се превърна швейцарският национал Стивън Цубер, който се появи като резерва при 1:1 и вкара два гола. Бившият защитник на ЦСКА - София Брадли Мазику влезе в края на мача за Арис. Неговият тим се оказа в ролята на догонващ след гол от дузпа на Леви Гарсия в 36-ата минута, но в 45-ата Хуан Итурбе възстанови равенството. В 82-ата минута Цубер върна преднината на АЕК, а в добавеното време отново той оформи победата на домакините.

Срещата трябваше да бъде ръководена от полския съдия Павел Рачковски. Той обаче е пристигнал на летището в Атина в нетрезво състояние и при това положение трябваше спешно да се намери подходящ човек, като изборът падна върху Аристотелис Диамантопулос, който изкара мача. 

Crazy news breaking here state the Polish referees appointed to the AEK vs Aris match got drunk on the flight to Athens, got into a physical altercation with passengers & have now disappeared potentially throwing the match into disarray. #AEKARIS | #SLGR pic.twitter.com/heSIGyNpri

— Hellas Football (@HellasFooty) April 9, 2023

Както е известно, всички важни и оспорвани мачове в гръцкото първенство, които имат решаващо значение за титлата, се поверяват на чуждестранни арбитри. Сега беше поканен рефер от Полша, който е трябвало да дойде в деня на мача с цел да има минимален контакт с местните отбори и ръководители на футбола. Часове преди началния съдийски сигнал обаче 39-годишният Рачковски излязъл от самолета развеселен и лъкатушещ по пътеката.

ПАОК не се затрудни с гостуващия Волос и спечели с 4:2. Всички голове за домакините от Солун паднаха още през първото полувреме и бяха дело на Сверир Инги Ингасон, Халед Нарей (2) и Тиаго Данташ. През второто полувреме "черно-белите" се отпуснаха и позволиха на Анатасиос Цоканис и Огньен Ожегович да направят загубата на Волос по-почетна. С 60 точки ПАОК е 4-ти в подреждането. 

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe