Халфът на Реал Мадрид Федерико Валверде може да понесе тежко наказание заради инцидента, при който удари Алехандро Баена от Виляреал след мача между двата тима на “Сантиаго Бернабеу” в събота. Валверде е причакал играча на “жълтата подводница” на паркинга пред стадиона и му е нанесъл удар в лицето. 

Версията на Валверде е, че е бил провокиран от думите: “Плачи сега, след като детето ти няма да се роди”. 

Подобна реплика Баена изрекъл към уругвайския национал и 19 януари по време на сблъсъка между двата отбора от турнира за Купата на краля. 

Според “АС” Държавната комисия за борба с насилието, расизма, ксенофобията и нетолерантността в спорта ще разгледа случая на свое заседание на 17 април. Под внимание ще бъдат взети два документа: жалбата до полицията, подадена от пострадалия Баена, както и медицинското, удостоверяващо нараняванията по лявата му скула. 

Единственият вариант да не се стигне до съдебно дело е, ако Баена оттегли жалбата си. Валверде може да се размине само с парична глоба, в случай, че нараняването бъде признато за незначително, т.е. Такова, което не изисква операция или лечение. Държавната комисия може да прехвърли случая на Кралската испанска футболна федерация, която да лиши Валверде от състезателни права за срок от 2 до 4 мача, но може и сама да му наложи наказание за забрана на посещението на спортни обекти за срок от 1 до 6 месеца. 

Междувременно, Алекс Баена излезе с изявление, в което още веднъж отрече да е провокирал Валверде. 

pic.twitter.com/zrQzwcoeFS

— Álex Baena (@alexbbaena) April 10, 2023

“В събота след края на мача срещу Реал бях нападнат от колега. След случилото се появиха твърдения от хора от неговото обкръжение, според които съм пожелал болка на член на семейството му. До момента няма никакво потвърждение на тези думи, а няма и как да има. Нещастието беше използвано като оправдание за агресията, а лъжата боли повече от удар с юмрук. Щетите, нанесени на семейството ми, са непооправими. Имаше заплахи, обиди и пожелания за смърт на семейството ми. Вчера съобщих в полицията за инцидента. Нека правосъдието си свърши работата. Сега единствената ми цел е да се съсредоточа в това да помогна на клуба да постигне целите си”, написа Баена.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe