Бефика приема Интер в първи мач от четвъртфиналите на Шампионската лига. Португалците се представят великолепно в турнира и нямат загуба в осем мача, въпреки че бяха в група с Пари Сен Жермен и Ювентус. На осминафиналите те отнесоха Брюж с общ резултат 7:1.

"Нерадзурите" се изправят срещу втори пореден португалски съперник, след като отстраниха Порто в предишния кръг. Тимът на Симоне Индзаги е в доста слаба форма и няма победа в последните си шест мача във всички турнири. Той дори изпадна от топ 4 на Серия А и до края на сезона ще води тежка битка за място в четворката.

Alineaciones confirmadas para el Benfica vs Inter: uno de ellos será semifinalista de la Champions y buscará dar la sorpresa. pic.twitter.com/uvE6fkLVnc

— 365Scores (@365ScoresApp) April 11, 2023

Наставникът на Бенфика Роджър Шмид не да може да разчита на контузените Юлиан Дракслер, Гонсало Гедеш и Михайло Ристич, както и на наказания капитан Николас Отаменди. Атаката да бъде водена от звездата на тима Гонсало Рамош, който да бъде подпомаган от Жоао Марио, Фредрик Аурснес и Рафа Силва.

Our starting XI tonight 💪#ForzaInter #BenficaInter #UCL pic.twitter.com/jBeOBelbTg

— Inter (@Inter_en) April 11, 2023

Контузените Милан Шкриняр и Хакан Чалханоолу не са на разположение на треньора на Интер. Техни заместници са Матео Дармиан в защита и Марсело Брозович в средата на терена. Симоне Индзаги е избрал да започне с Един Джеко като партньор на Лаутаро Мартинес в атака, като Ромелу Лукаку е оставен на пейката.

БЕНФИКА - ИНТЕР

БЕНФИКА: Влакодимос, Жилберто, Морато, Антонио Силва, Грималдо, Флорентино, Чикуиньо, Рафа Силва, Аурснес, Жоао Марио, Гонсало Рамош
ИНТЕР: Онана, Дармиан, Ачерби, Бастони, Дъмфрис, Димарко, Барела, Брозович, Мхитарян, Лаутаро Мартинес, Джеко

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages