Отборът на Кристиано Роналдо в Саудитска Арабия Ал-Насър уволни треньора Рюди Гарсия в четвъртък, след по-малко от година начело на тима, съобщи "Ройтерс". Това решение е взето от шефовете на тима заради напрежение в съблекалнята и става броени дни преди ключовия мач срещу шампиона Ал-Хилал. Гарсия, който е бивш треньор на Олимпик Марсилия и Рома, критикува играчите след равенството с Ал Фейха (0:0) миналата неделя. 

AlNassr can announce that Head Coach Rudi Garcia has left the Club by mutual agreement.

The board and everyone at AlNassr would like to thank Rudi and his staff for their dedicated work during the past 8 months. pic.twitter.com/6wx6p68f6N

— AlNassr FC (@AlNassrFC_EN) April 13, 2023

"Резултатът е лош, не съм доволен от играчите", каза той тогава. Местните медии твърдят, че отношенията на Гарсия с играчите са довели до раздялата, както и недоволството от стила на игра на отбора. Ал-Насър, който подписа сделка с Роналдо за повече от 200 милиона долара, спечели 7 точки от последните си 4 мача, като се смъкна на второ място в класирането - на три точки зад Ал-Итихад. 

До края на първенството остават седем кръга. Ал-Насър загуби финала за Суперкупата на Саудитска Арабия от Ал-Итихаз през януари и не е печели срещу никой от преките си конкуренти - Ал-Итихад, Ал-Хилал и Ал-Шабаб. До края на сезона Роналдо и компания ще бъдат водени от досегашния наставник на тима до 19 години Динко Йеличич.

We can announce that our U19 coach, Mr. Dinko Jelicic will be the new head coach for the first team.

Good luck, Mr. Dinko 💛 pic.twitter.com/ty52cRSwDT

— AlNassr FC (@AlNassrFC_EN) April 13, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages