Манчестър Сити приема Лестър в мач от 31-ия кръг на Премиър лийг. “Гражданите” са задължени да спечелят двубоя, за да продължат преследването на водача в класирането Арсенал, като и на вчерашната си пресконференция Джосеп Гуардиола заяви, че “гражданите” няма да са шампиони, ако не спечелят трите точки. От тях обаче спешно се нуждаят и “лисиците”, които ще бъдат водени от новия си мениджър Дийн Смит. Лестър е в опасната зона, но продължава да се бори за своето спасение.

Каталунският наставник на Манчестър Сити прави три промени в своя тим в сравнение с футболистите, които победиха Байерн (Мюнхен) през седмицата. Кайл Уокър, Аймерик Лапорт и Риад Марез влизат от първата минута, като заемат местата на Нейтън Аке, Мануел Аканджи и Илкай Гюндоган, а Джон Стоунс отново ще се завърне към ролята си на централен бранител.

TEAM NEWS! 🙌

XI | Ederson, Walker, Stones, Dias, Laporte, Rodrigo, De Bruyne (C), Bernardo, Mahrez, Grealish, Haaland

SUBS | Ortega Moreno, Phillips, Ake, Gundogan, Alvarez, Gomez, Akanji, Palmer, Lewis#ManCity | @HaysWorldwide pic.twitter.com/GOz2nXZCcM

— Manchester City (@ManCity) April 15, 2023

Дийн Смит прави четири промени в своя дебют начело на Лестър, като “лисиците” ще играят с петима в отбрана. Чаглар Союнджу стартира едва за втори път в Премиър лийг за последната година. Юри Тилеманс също се завръща в състава, след като е възстановен от травмата си. Атаката на тима пък ще бъде водена от Джейми Варди, а зад гърба му ще е Джеймс Мадисън.

Dean Smith's first Foxes XI 📝 ⚫#MCILEI pic.twitter.com/J6t2CVA1NN

— Leicester City (@LCFC) April 15, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages