Арсенал е поставен под напрежение и няма право на грешки. Лондончани имат три точки аванс пред Манчестър Сити, но са с по-лоша голова разлика и скоро предстои директен сблъсък между двата отбора. На тима на Микел Артета му предстои лондонско дерби с Уест Хам, който леко подобри представянето си напоследък, но е на три точки от зоната на изпадащите.

Артета е направил една промяна от мача с Ливърпул (2:2) и тя е принудителна. Олександър Зинченко е с контузия и е заменен от Кийрън Тиърни. Еди Нкетия е възстановен и се завръща в тима, но започва мача на резервната скамейка. В атака отново ще действат Букайо Сака, Габриел Мартинели и Габриел Жезус.

📝 Here’s how we line up to face West Ham…

💪 Tierney starts at the back
🤙 Gabriel Jesus leads the line
📞 Nketiah returns to the squad pic.twitter.com/05b9FRa9h6

— Arsenal (@Arsenal) April 16, 2023

Уест Хам имаше мач в евротурнирите в четвъртък и Дейвид Мойс е направил цели осем промени. Единствените останали от състава, който излезе срещу Генк, са Деклан Райс, Владимир Цоуфал и Джаръд Боуен. Наиф Агер и Анджело Огбона са извън групата. Тило Керер ще партнира на Курт Зума в центъра на защитата.

⚒️ West Ham make eight changes from their draw in Belgium on Thursday
🔴 Kieran Tierney comes in for Oleksandr Zinchenko for Arsenal

The teams are in for West Ham-Arsenal...@WestHam_Central | @Gunnersc0m | #WHUARS pic.twitter.com/NwB70Wo2D1

— The Sportsman (@TheSportsman) April 16, 2023

УЕСТ ХАМ - АРСЕНАЛ

АРСЕНАЛ: Рамсдейл, Уайт, Холдинг, Магаляеш, Тиърни, Партей, Джака, Йодегор, Сака, Жезус, Мартинели
УЕСТ ХАМ: Фабиански, Цоуфал, Зума, Керер, Кресуел, Райс, Соучек, Пакета, Боуен, Бенрама, Антонио

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago