Атлетико (Мадрид) изигра доста силен мач и спечели с 2:1 в домакинството си на Алмерия в мач от 29-ия кръг на Ла Лига. Точен на два пъти за “дюшекчиите” бе Антоан Гризман (5’, 43’), а в полза на гостите автогол си отбеляза Хосе Хименес. По този начин домакините продължиха своята отлична серия от шест поредни победи и ще могат да влязат със самочувствие в дербито с Барселона през следващата седмица. Домакините пропуснаха куп положения да вкарат трето попадение, което да им гарантира по-спокоен край на двубоя, а в последните минути гостите натиснаха и на няколко пъти можеха да стигнат до изравнително попадение.

Футболистите на Диего Симеоне имаха нужда само от пет минути, за да излязат напред в резултата след изпълнение на корнер, когато Антоан Гризман успя да се намеси отлично и да прати отблизо топката в мрежата за 1:0. Мадридчани можеха да удвоят своята преднина в десетата минута, когато отново френското острие напредна добре в празно пространство и стреля покрай дясната греда. Малко след това и Коке можеше да изненада с качествен далечен удар вратаря на Алмерия, но топката премина над напречния стълб.

Анхел Корея на свой ред преодоля с лекота бранител и стреля опасно, но топката отново прелетя твърде високо. Малко след това отново Гризман също бе близо до попадение, но стреля неточно.

Гостите обаче успяха да изравнят резултата в 38-ата минута благодарение на Лео Баптищао, който успя да напредне добре и да влезе в наказателното поле, след което изстрелът му рикошира в Хосе Хименес, за да направи Ян Облак неспособен да реагира.

Играчите на Атлетико Мадрид възстановиха преднината си две минути преди края на първата част, когато отново Антоан Гризман се възползва от успоредно подаване в пеналта и отбеляза за 2:1. Първоначално попадението бе отменено поради засада, но след по-внимателен преглед на ситуацията с ВАР то бе зачетено.

Домакините имаха много сериозно претенции за дузпа три минути след началото на втората част след нов удар на Гризман, който срещна ръката на бранител. Съдията обаче веднага даде сигнал играта да продължи. Ситуацията бе прегледана и с ВАР, но решението не бе променено.

Футболистите на Атлетико продължиха с много сериозния си натиск в търсена на ново попадение в началото на второто полувреме. Нови отлични намеси на Фернандо Мартинес предотвратиха попадение след отлични шансове на Гризман и Маркос Йоренте в следващите минути. Точно след час игра пък Яник Караско нацели гредата, но топката отказваше да влезе във вратата.

Постепенно натискът от страна на домакините намаля, макар те да отправиха още няколко опасни удара по посока на вратата. Ситуацията можеше да вземе драматичен обрат в последната минута на работното време, когато едно центриране отдясно срещна ръката на отбелязалия си вече автогол Хосе Хименес. Съдията бе привикан да прегледа ситуацията с ВАР, но в крайна сметка отсъди, че е имало засада на играч на Алмерия. В последните минути футболистите на Руби вкараха топката няколко пъти много опасно в наказателното поле, но в крайна сметка Атлетико грабна трите точки.

С тази шеста поредна победа “дюшекчиите” се приближиха само на две точки от втория в класирането Реал Мадрид. Алмерия пък продължава да се бори за своето оцеляване и в момента се намира точно над чертата на опасната зона с 30 точки, на три от Валенсия и Еспаньол.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages